Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim  Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu öncülüğünde ilimizde faaliyet gösteren otel,restoran,cafe,tur acenteleri başta olmak üzere turizmci işletmelere yönelik Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ün de katılımıyla sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı gerçekleştirildi.
Giresun turizminin geliştirilmesine yönelik son üç yılda ciddi projeler ve etkinlikler yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası; HİSER projesinin ardından ilimizin turizm sorunlarına en üst mertebeden çözüm üretebilmek adına çalışmalarını sürdürmekte olduğuna değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,”Turizm firmalarımız ile üç yıla yakındır ciddi çalışmalara imza atıyoruz.Fuarlar, HİSER projesi bunlardan sadece bir kaçı.Turizmin zamanla fındığın yerini alacağını ve Giresun’a önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyorum.Bugün burada Milletvekilimiz Öztürk ile ilimizin turizmde üç sorununa çözüm üretebilmek adına toplanmış bulunuyoruz.Bu sorunlarımızın birincisi ve kronikleşen yaylalardaki turizm alanlarının yatırıma tahsisinde yaşanılan engellerdir.Bir diğer çözüm bekleyen turizm odaklı proje ise Giresun’un Fındık Müzesidir ve bu yatırımın yapılabilmesi içinde sahilden yer tahsisi şarttır. Bu taleplerimizin yanında Giresun Gemilerçekeği Bölgesine yapılan Botanik Parkın içinde en az beş dükkanın Giresun kalite fındık ve yöresel ürünler satış noktası olması fikrinin desteklenerek işletme ihalesinin bu şekilde yapılmasına olanak sağlamasından dolayı da Giresun Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk’e tekrar teşekkür ederiz.”dedi.
Toplantının üç ana konusundan sonuncusu ise Tirebolu Yılgın Plajı bölgesine yapılmak istenen su eğlence merkezi projesi yatırımının desteklenmesini talep eden GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu;”Yılgın Plajına yapılmak istenen proje ile İran başta olmak üzere Orta Doğu bölgesine hitap edecek destinasyon oluşturulması planlanmaktadır.Bu alana yatırım yapılması noktasında mülki idare tarafından onay verilmesine rağmen yatırım aşamasında bazı sorunlar ile karşılaşıldığını duymaktayız, ilimiz turizminin konuşulduğu şu dönemde bu tür bürokratik engellemelerin doğru olmadığı kanaatindeyiz.Giresun’un önünün bu tür yatırımların açacağına inanıyoruz.”diye konuştu.
Ayrıca turizmciler, Giresun şehir genelinde geceleri asayiş sorunları yaşandığını ve aydınlatmanın yanında güvenlik anlamında da il merkezi ve işletme çevrelerinde sıkıntılar oluştuğundan dert yandılar.
Giresun Milletvekili Sabri Öztürk  ise; ”Turizm için yoğun mücadele veriyoruz.Özellikle imar ve tahsis sorunu ciddi boyutlarda.DOKAP’ın bu alanda çalışmaları olduğunu biliyoruz ancak ölçek sorunu konusunda notumuzu aldık ve çözümü için ne gerekiyorsa yapılacaktır.Önümüzdeki aylarda Turizm Bakanımız ilimizi ziyaret edecek ve bu ziyaretle birlikte yapacağımız turizm alanlarının tespiti listesini kendilerine sunacağız.Giresun’un ortak talebi doğrultusunda turizm alanları resmi olarak değerlendirilecektir.Diğer yandan fındık müzesi Giresun adına önemlidir, bu yatırımın hangi bölgeye yapılacağı konusunda Giresun Ticaret Borsası ile görüşmelerimiz oldu ve Giresun Valiliği önündeki alan talebi değerlendirmektedir.Gemilerçekeği bölgesinde yer alan Botanik Park projesinden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın talebi doğrultusunda beş dükkan 70 er m2 lik alanlar halinde Giresun kalite fındık ve yöresel ürünler satış noktası olarak işletilecektir.Özel İdare şuan ihale şartlarının hazırlıklarını yapmaktadır, sektöründe tecrübeli ve belirli kriterlere uyan işletmelerimize tahsis edilmesine öncelik verilecektir.Bu alan adının Fındık Durağı olması önerilmektedir.Diğer yandan bir ay gibi kısa sürede Giresun Kültür Merkezinin yatırım ihalesini yapacağız.1000 kişilik olacak Kültür Merkezi, farklı bir proje ile Giresun Atatürk Lisesi yanında karayoluna sıfır mesafedeki okul pansiyon alanına yapılacaktır.İlimizin en önemli sorunlarından biri hiç kuşkusuz beş yıldızlı zincir bir oteldir.Bu sorunu mutlak çözmeliyiz.”açıklamasında bulundu.
Milletvekili Sabri Öztürk, turizm alanlarında imar ve tahsis sorunları ile Fındık Müzesi konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını özellikle vurguladı ve Tirebolu Yılgın Plajı bölgesinde yapılması planlanan su eğlence merkezi yatırımı konusunda da yerel idare ile görüşmeler yaparak süreç hakkında bilgi alacağını belirtti.