Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Gemilerçekeği Bölgesine yapılan Botanik Park alanında yer alan dükkanların fındık mamulü ve yöresel ürünler satış noktasına dönüştürülecek olmasının ilimiz turizmi adına önemli bir kazanç olduğuna dikkat çekti.
GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu açıklaması şu şekilde;
“Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı  (DOKAP) ve Giresun İl Özel İdaresi ortaklığında yapımı gerçekleştirilen Gemilerçekeği Giresun Adası ve Botanik Park Projesi, bölgemiz adına önemli kazanımları içinde barındırmaktadır.Sosyal donatı bölümlerinin yanında 10 dükkan ile ticarete de hizmet verecek alan için öteden beri savunduğumuz, Giresun kalite fındık ve fındık mamullerinin satış ve tanıtım üssü olmasıdır.
Ülkemize yıllık 2,5 milyar dolar net girdi sağlayan, ilimizde en az 70 bin ailenin temel geçim kaynağı olan fındık, Giresun turizm ile entegreli bir sürecin içine mutlak sokulmalıdır.Yöresel butik üretim ve satışının revaçta olduğu bugünlerde Giresun Botanik Bahçe bizim adımıza bir şanstır.
Dolayısıyla; Giresun ili turizm potansiyeli olan ve bu doğrultuda son iki yılda ciddi mesafeler kat eden bir vilayettir.Yurtiçi ve dışında yapılan tanıtımlar tur firmalarının yönünü ilimize döndürmesine katkı sağlamıştır.Bu süreç ancak turizm, doğa ve kültür olanakları ile iç içe yöresel ürünlerin tanıtım ve satış alanlarının desteklenmesi ile bir anlam kazanmaktadır.Bu yönde ülkemizin batısında yer alan vilayetler süreci çeşitlendirmiştir.Giresun’un yeni yeni canlanan turizm potansiyelini sağlıklı bir mecrada yürütülebilmesi adına Gemilerçekeği bölgesinde yapımı tamamlanan ve hizmete hazır Giresun Adası Botanik Bahçe Rekreasyon Alanının, Giresun kalite fındık ve çay satış noktası olarak ticari faaliyete hizmet edecek şekle dönüştürülmesi için sektör temsilcilerinin de fikirleri alınarak ihale edilmesi şarttır.
Yapımı biten ve yakın süreçte ihale yöntemiyle kiralanacak olan dükkanların en az beşinin sadece fındık ve çay gibi, Giresun yöresine özgü ürün içeriği olan markalara tahsis edilmesi için uzun zamandır süren yoğun bir lobi faaliyetimiz bulunmaktadır. Bu doğrultuda Giresun Valimiz Sayın Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere milletvekillerimiz ve ilimiz bürokratlarından destek görmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde Giresun Adası Botanik Parkı yatırımını yerinde inceleyen ve ikili görüşmelerde fındık satış noktası talebimize olumlu görüşü ile destek veren Milletvekilimiz Sayın Sabri Öztürk’ün düşünceleri, en az beş dükkanın fındık ve yöresel ürünler satılmak kaydı ile ihaleye çıkartılmasıdır.Dolayısıyla bu yatırımın çok amaçlı hizmete sunulacağı yönünde ortak düşünce, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizleri son derece mutlu etmiştir.
Ve sonuçta, en kısa süre de işletme ihalesine çıkacak olan bu bölgede yer alan en az beş dükkanın fındık satışı ticaretine tahsis edilmesinin yararını belirtir, bu yatırımda emeği bulunan herkese sonsuz teşekkür ederiz.”