Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ile KETEM ortaklığında 01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği kapsamında bilgilendirme semineri düzenlendi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere uzman olarak KETEM yetkilisi hemşire Tülay Öksüz ile Dr. Dina Kaya katıldı.
Her sekiz kadından birinin meme kanseri riski taşıdığına dikkat çekilen Dr. Dina Kaya; kanserden ölümlerin çoğaldığını ve teşhiste geç kalındığını ifade ederek,”Meme kanseri başta olmak üzere kanserin tüm çeşidinde erken teşhis çok önemli.Kanserde sigara çok zararlı elektronik sigarada aynı ölçüde.”dedi.
Dr. Dina Kaya ise;”Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserdir, meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görünen tipi; meme kanallarından kaynaklanan ‘’Duktal ‘’ kanseri denen kanserdir. Süt üreten bezlerden köken alan ‘’Lobüler’’ kanser de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir, medüller, tübüler,müsinöz tipler de vardır. Meme kanseri oluşumunda genetik değişiklikler çok önemlidir. Risk grubunda ki tüm vatandaşlarımızı KETEM’e bekliyoruz. ‘’ dedi.
Önceki İçerikMesleki Yeterlilik Kurumu Giresun’da Toplanıyor
Sonraki İçerikMesleki Yeterlilik Belgesi Sürecinde Giresun Türkiye Ortalamasının Üstünde