Doğankent ilçesinde yaşanan sel afetinden sarar gören Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Giresun Ticaret Borsası’na kayıtlı işletmelere yönelik 12 ay geri ödemesiz 24 ay eşit taksitlerle ödemeli sıfır faizli kredi imkanı uygulaması başladı. KOSGEB’in Acil Destek kredisi uygulaması Doğankent ilçesinde faaliyet yürüten işletmelere KOSGEB Giresun l Müdürü Yasin Sefer, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şükrü Cebeci, Giresun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eren Nizam ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun Yatırım Destek Ofisi Murat Aladağ katıldı.Ziyaret programında DOKA Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ’da yer aldı.
KOSGEB kanalıyla sel afeti mağduru üyelere yönelik anlatılan avantajlı kredi paketi şu şekilde;
 Afetten zarar gören il merkezi dışındaki işletmeler; kaymakamlık veya ilçe mal müdürlüklerine başvurarak, il merkezindeki işletmeler ise vergi dairesine başvurarak zarar görme durumunu belgelendirmelidir. Sonrasında afetten zarar gören işletmelerin listesi toplu olarak Valiliğimiz tarafından KOSGEB’e iletilecektir.
Bu kapsamda zarar gören KOBİ’ler, KOSGEB’e kayıtlı ise KOBİ Beyannamelerini güncellemeli, kayıtlı değil ise öncelikle KOSGEB’e kayıt olması gerekmektedir.
KOSGEB’e ait tüm işlemler, e-devlet üzerinden ve işletme yetkilisinin e-devlet bilgileriyle yapılacağı için, işletme sahibinin e-devletindeki tüm iletişim bilgileri güncel ve onaylı olmalıdır. (Cep telefonu ve e-posta doğrulamalarının yapılmış olması gerekmektedir.)
KOSGEB’e Kayıt ve Güncelleme Süreci
1- KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmayan KOBİ’lerin kaydolması gerekmektedir.
www.kosgeb.gov.tr web sayfamızda e-Hizmetler kısmında yer alan KOSGEB’e kayıtlı değilseniz tıklayınız bölümünden kayıt olunmaktadır.
2- KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı iseniz veya yeni kayıt olduysanız KOBİ Beyannamenizi güncelleyerek onaylamanız gerekmektedir.
www.kosgeb.gov.tr  web sayfamızda e-Hizmetler kısmında yer alan KOBİ Beyannamesi vermek/güncellemek için tıklayınız bölümünden güncellenmektedir. Bu aşamada Esnaf Sicil veya Ticaret Sicil Gazetesinin Ek olarak sisteme yüklenmesi istenmektedir.
Acil destek kredisiyle ilgili detaylı bilgi için KOSGEB Giresun  Müdürlüğü ile irtibata geçilebilir. Giresun KOSGEB İl Müdürlüğü iletişim bilgileri, tel: 0312 595 25 28 e-posta: giresun@kosgeb.gov.tr