Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda TOBB Meybem A.Ş. tarafınca yapılan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları sürüyor.İnşaat ve metal ürünleri grubu ağırlıklı süren sınavlarda Giresun genelindeki talepler doğrultusunda açılan sınavlar 2018 yılı içinde tek nokta müracaatları ile firmalara özgü oluşturulması planlanmaktadır.
Bu doğrultuda 01-03 Şubat 2018 tarihleri arasında Giresun AFTA İnşaat firmasında duvarcı,ahşap kalıpçı,betonarme demirci ve seramik karo kaplamacısı sınavlarının yapılacağını ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın;”2018 yılı başlangıcı ile metal ürünleri ve kaynak mesleklerinde sınavlar gerçekleştirdik.Bu hafta ise inşaat alanında yer alan birden fazla meslekte yaklaşık 45 kişilik sınav organize edildi.Odamıza kayıtlı firmamızın talebi doğrultusunda gerçekleştirilecek olan sınav maliyeti devletimizin teşviki ile karşılanmaktadır.2020 yılı başına kadar uzatılan belge teşvikinden bu doğrultuda faydalanmak isteyen firmalarımızın Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile irtibata geçmesi yeterlidir.”diye konuştu.
Bu hafta Perşembe,Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere teorik,mülakat ve performans alanlarında yapılacak sınavlarda başarılı olan inşaat mesleklerinde çalışanların ayrıca sigorta işveren payı da devletimiz tarafından karşılanacaktır.