Bulancak ilçesinde faaliyet yürüten Yakup Zere Makine firmasında yapılan Mesleki Yeterlilik Belgesi Çelik Kaynakçı sınavında başarılı olan kursiyerler belgelerine kavuştu.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen TOBB Meybem A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Çelik Kaynakçı ve Meral Saç İşleme sınavları 17 Mayıs 2018 tarihinde Yakup Zere Makine firmasında yapılmıştı.Sınavlar teorik ve pratik olarak iki aşamada gerçekleştirilirken, bu süreçten başarı ile geçen kursiyerler 05 Haziran 2018 tarihinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan tören ile belgelerini aldılar.
3 yıl geçerli olan ve sigortalılık şartına göre sürecin uzatılacağı, altı ayda bir denetime maruz tutulan Çelik Kaynakçı mesleğinde çalışanların belgesiz çalışmaları ise cezaya tabi tutulmaktadır.