Koronavirüs sürecinin hizmet sektörü işletmelere yönelik yansımaları ve alınabilecek tedbirler üzerine bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında yapılan toplantıya turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcileri ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Dr. Osman Özkan Keskin yer aldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Kılıçaslan; “Covid-19 salgını süreci ile hizmet sektörü yoğunluklu birçok işletmenin faaliyetlerinin kısıtlanması ve akabinde 1 Haziran tarihinden itibaren çalışmaların başlaması üzerine burada toplanmış bulunmaktayız.Giresun İl Sağlık Müdürlüğü ile Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda üyelerimizin covid-19 salgını sürecinde alması gereken tedbirlerin değerlendirilmesi için bir araya geldik.”dedi.
Sektör temsilcisi Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yunis Türk ise, koronavirüs salgın sürecinden en fazla etkilenen iş sahasının hizmet sektörü olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ve İl Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Osman Özkan Keskin uyulması gereken kanuni zorunluklar ve sağlık tedbirleri hakkında işletme yetkililerini bilgilendirdi.