Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ticari alış verişte 7.000 TL limitli nakit ödeme kriterinin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Ticarette 7.000 TL ve üstünde nakit ödemelerin finans kuruluşlarından yapılması kriterinin revize edilmesi talebinin bulunduğunu vurgulayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Bugün piyasaların ticaret hacmi ve ürün gamına gelen yüksek oranda zamlar nedeniyle nakitte 7.000 TL ve üstü ödemelerin banka aracılığıyla yapılması uygulaması Giresun gibi bölgelerde müşteri ile firma arasında sorun oluşturmaktadır. Bu bakımdan geçmiş dönem piyasa şartları ve ürün fiyatları kapsamında belirlenen 7.000 TL ye kadar olan ürün değerinin nakit ödenmesi uygulamasının tekrar revize edilmesi şarttır. Bu kapsamda perakende ticareti yapan işletmelerimizin isteği doğrultusunda 7.000 TL nakit ödeme şartının en az 25.000 TL ye çıkartılmasını ilgili kurumlar ile görüşmeler doğrultusunda düzenlenmesini hedeflemekteyiz. Bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gelir İdaresi ile lobi çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu.

Önceki İçerikKOBİGEL – Kobi Gelişim Destek Programı 2022 Yılı Proje Teklif Çağrıları
Sonraki İçerikOrdu-Giresun Havalimanı Uçuş Seferleri Gündeme Geldi