Giresun Üniversitesi ile Ordu Üniversitesinin öncülüğünde, Giresun ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odalarının katılımıyla her iki şehrin birlikte kullanacağı Giresun-Ordu Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) için ilk toplantı, 10 Temmuz 2017 Pazartesi günü gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ile bu kurumların yöneticilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Rektör Cevdet Coşkun yaptı.
 TEKNOKENT projesinin iki üniversite için ve hatta iki şehir için çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Cevdet Coşkun, bu sayede üniversitelerdeki Ar-Ge çalışmalarının hız kazanacağını ve bunun iki şehrin sanayisine de olumlu katkı yapacağını ifade etti.
Toplantının devamında GRÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, kurulması planlanan TEKNOKENT’in yapısını ve bunun bölgeye sağlayacağı faydaları anlatan bir sunum yaptı.
 Karşılıklı fikir alış verişi şeklinde geçen toplantı sonunda, Ordu ve Giresun bölgeleri için ortak bir TEKNOKENT’in kurulması konusunda fikir birliğine varıldı. Oluşturulması planlanan bu bölgenin her iki şehrin arakesitinde bir yerde kurulabileceği ifade edilirken, bu sayede bölgenin her iki şehrin üniversiteleri ile sanayi kuruluşlarına kolaylıkla hizmet verebileceği vurgulandı. Toplantıda ayrıca, bu bölgede yer alabilecek potansiyel yeni girişimciler ve bölgenin yerleşik firma alt yapıları da analiz edildi. Bilindiği gibi, hali hazırda Türkiye’de toplam 54 adet TEKNOKENT faal durumda bulunmaktadır. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde ise sadece Samsun ve Trabzon’da bu bölgeler kurulmuş durumdadır. Toplantıda; Ordu-Giresun bölgesine kurulacak TEKNOKENT’in bu bölgenin gelişimine, yeni girişimcilerin, yeni firmaların ortaya çıkmasına ve mevcut firmaların da Ar-Ge tabanlı olarak büyümesine büyük katkı sağlayacağı vurgulanırken, özellikle iki şehirde kurulu bulunan üniversitelerin bu yapılanma ile güç birliği oluşturarak üniversite-sanayi iş birliğini daha etkin hale getireceğine dikkat çekildi. Ayrıca, her iki şehirde mevcut olan Ar-Ge potansiyelinin bu bölge aracılığı ile daha da geliştirilebileceği ve zamanla ulusal ve hatta uluslararası ölçekte rekabet edebilecek firmaların ortaya çıkabileceği, bunun yanı sıra nitelikli elaman istihdamının da artacağı ve bunun hem bölge hem de Türkiye ekonomisi için önemli katkılar sağlayabileceği vurgulandı.
TEKNOKENT için düzenlenen bu ilk toplantı sonunda, söz konusu bölgenin kuruluşu için ön fizibilite çalışmalarının yapılmasına ve bölgede bulunan paydaşlarla fikir alış verişinde bulunulmasına karar verildi. Bunun için öncelikle her iki şehir ve üniversitelerden oluşacak bir çalışma heyetinin oluşturulacağı belirtildi.

 

Önceki İçerikAsansör Bakım Ve Onarımı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı Gerçekleştirildi
Sonraki İçerikLÖSEV’den Hocaoğluna Destek Ziyareti