Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları devam ediyor.
İnşaat meslekleri ağırlıklı yapılan sınavlarda inşaat işçiliği, ahşap kalıpçılık, seramik-karo kaplama, duvarcı ve ısı yalıtım sınavlarının ardından duvarcı sınavları bu hafta sonu yapılacak.
Mesleki Yeterlilik Belgesi süreci hakkında değerlendirmede bulunan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın;”Bu hafta sonu uygulama ve teorik olarak yapılacak iki ayrı sınava, Giresun’da çalışan sıvacılık mesleği ile uğraşan inşaat çalışanlarımız katılacaktır. Bu doğrultuda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir yılı aşkın zamandır 40’ın üzerinde sınav ile 650 civarında çalışanımızın belge almasına katkı sağladık.Bu süreç artarak devam etmektedir.En büyük avantajımız ise, sınav ücretlerini devletimizin teşvik kapsamında karşılaması sonucu çalışanlarımıza ek bir külfet gelmemesidir.Bu belgeye sahip işçileri çalıştıranların ise sigorta işveren payını da ayrıca devletimizin finansa edeceğini tekrarlamakta yarar görüyoruz.Bizim buradaki amacımız Giresun ilimizde belgesiz işçi kalmaması ve işletmelerimizin bu süreçten ceza yememesidir.”dedi.
Ayrıca Kasım ayında ahşap kalıpçılık sınavlarının da yapılacağını ifade eden Günaydın,daha sonra metal saç işleme ve inşaat işçiliği alanlarında da MEYBEM A.Ş. ortaklığında uygulamaların gerçekleştirileceğini vurguladı.
Önceki İçerikTürk Milletinin Karakterine En Uygun İdare Cumhuriyettir
Sonraki İçerikEkim 2017 Giresun TSO Faaliyetleri