Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı toplantısı yapıldı.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın,başkanlığında 33 meclis üyesinin katılımıyla yapılan toplantıda Şubat ayı mizan cetveli ve ekleri onaylandı. Meclis ana gündem maddesinin ardından söz alan meclis üyesi İbrahim Kara, işçi ve işveren hakları konularında son dönemde yaşanan sorunlara dikkat çekti. GTSO Meclis Üyesi Muammer Usta ise Giresun Küçük Sanayi Sitesinin altyapı sorunundan dolayı ciddi mağduriyetlerin oluştuğunu ifade etti. Usta;”Giresun sanayisi bölgemizin istihdam üstüdür.Ancak bölgenin sorunları bitmiyor,bu konuda duyarlılık,aynı zamanda karşılıklı istişare içinde sorunların çözümünü bekliyoruz.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tüm sektörleri kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirmiştir.Bu belge öncelikle 48 mesleği kapsamaktadır,48 meslek içinde inşaat grubu (sıvacı,ısı yalıtımcı,kalebodur,kalıpçı,demirci gibi) sektörler ile doğalgaz işiyle iştigal eden sektörlerin 26 Mayıs 2016 tarihine kadar belge alması zorunludur.Bu doğrultuda Odamız yoğun çalışmakta ve Giresun’da mağduriyet yaşanmaması için mücadele vermektedir.Bunlara ilaveten bir çok alanda eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlemekteyiz,bireysel ve kurumsal eğitimlere iş dünyamızın daha yoğun ilgi göstermesini arzuluyoruz.Odamız tarafından düzenlenen eğitimler işletmelerimizin talepleri doğrultusunda yapılmaktadır.”diye konuştu.