Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi metal grubu sınavları devam ediyor.
Belge zorunluluğu kapsamında yer alan mesleklerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği MEYBEM tarafından Köprülü Vinç Operatörü, Çelik Kaynakçı, Metal Kesim Operatörü sınavları gerçekleştirildi.
Bulancak ilçesinde faaliyet yürüten Sarıgöller Konveyör Sistemleri firmasında 13 Haziran 2019 tarihinde üç başlıkta yapılan sınavlarda yirmi üç kişi belge alabilmek adına ter döktü.2019 yılı sonuna kadar Sigorta İşsizlik Fonu tarafından belge ücretlerinin karşılandığı sınavların, önümüzdeki hafta Giresun merkez ilçede faaliyet yürüten BLB Makine firmasında devam etmesi planlanmaktadır.
Zorunluluk kapsamında yer alan ve belgesiz işçi çalıştırılması halinde aylık kişi başı 775 TL cezası bulunan Mesleki Yeterlilik Belgesi metal ürünleri ve inşaat alanında Giresun’da faaliyet yürüten firmaların mağdur olmaması adına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası talep toplamayı sürdürmektedir.