Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanychbek Omuraliev, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.
Giresun’da yaptığı temaslar çerçevesinde Giresun TSO’yu da ziyaret eden Büyükelçi Omuraliev, Giresun kalite fındığın lezzetine hayran kaldığını ifade etti ve “Fındığı Kırgızistan’a pazarlayabilirsiniz.” dedi.
Kırgızistan’ın ticari ve stratejik özellikleri hakkında bilgilerde veren Büyükelçi Omuraliev, Giresun işdünyasını yatırım yapmaya davet etti.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, en kısa zamanda Kırgızistan’a iş seyahati düzenleyerek ikili iş görüşmeleri yapmayı planlayacaklarını ifade etti.
Ziyarette yer alan Giresun Milletvekili ve Kırgızistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Sabri Öztürk’e de teşekkür eden Başkan Çakırmelikoğlu; Türk dünyasının iki önemli ülkesinin ticari ve sosyal diyaloğuna katkı sunacak bu tür etkinliklerin sürdürülmesini arzuladıklarını da vurguladı.