Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, tekstil ve konfeksiyon imalatı yapan firma yöneticileri ile bir araya geldi. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu nezdinde yapılan toplantıda sektör sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
Toplantıda sektörde yaşanan işçi sorunu ve İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları ana gündem maddeleri olarak ön plana çıktı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;”Doğu Karadeniz Bölgesi,dolayısıyla Giresun hazır giyim sektörü imalatında son dönemde ciddi mesafe kat etti.Bundan 10 yıl önce sektörün bölgedeki durumu ortadayken, bugün sadece Giresun’da 30’un üstünde üretim yapan tekstil ve konfeksiyon işletmesi bulunmaktadır.Buna bağlı olarakta sektörde nitelik sahibi eleman sayısı ve talebi de her geçen gün artmaktadır.Bu yönde yapılacak çalışmalar doğrultusunda Giresun ve yöresinde hazır giyim imalatı yapan firmalarımızı bir arada tutmak hedefindeyiz.”dedi.
Toplantıda alınan kararlar ise;
*İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programı sürelerinin en az 180 gün ile sınırlandırılması,
*İşsizlik maaşı alan yada öğrenci olan kişilerin, İŞKUR programlarından faydalandığı taktirde ücretlerinde kesinti yapılması projesinin iptali,
*Sebebi makul (evlilik gibi) işten ayrılmalarda işsizlik maaşı verilmesi talebi,
*Köylerimizde yatırım şartı aranmaksızın teşvik uygulamasında 6.bölge şartlarında çalışma fırsatı tanınması,
*Tekstil sektöründe çalıştırmaya personel bulunamayışına dönük çalışma yapılması,sektörün bölgede imajına yönelik tanıtım filmleri ve afişleri hazırlanması,
*Giresun’un serbest bölgeye alınması.
Tekstil ve konfeksiyon imalatı yapan işletmelere yönelik toplantıya Şişmanoğlu Tekstil firma yetkilisi Ziya Şişman,Eskon Giyim firma yetkilileri Yahya Yılmaz ve Esen Çakır,Giteks ve Giysun firma yetkilileri Murat Kaya ve Gülsen Bayder ile Erhanlar Giyim firma yetkilisi İbrahim Erhan katıldı.