Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde faaliyetleri kısıtlanan işletmelere destek ödemesi yapılacağına yönelik kararı değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, covd-19 salgınından en çok zarar gören yeme-içme sektörüne yönelik destek tedbirlerinin avantaj içerdiğine fakat sürecin pansuman tedbirlerden ziyade daha reel kararlara ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı.

HES kodu ile lokanta ve kafelerin açılmasının kaçınılmaz bir sürece girdiğine değinen Başkan Çakırmelikoğlu; “Salgın nedeniyle kapalı olan işletmelerin desteklenmesine yönelik kararın lokanta-restoran ve kafe işletmelerine yönelik pozitif bir ayrıcalık içermektedir. Beklentimiz salgına yönelik tedbirlerin belirlenerek kapılarını açmasına müsaade edilmesidir. Kurallar kesin çizgilerle tespit edilerek, HES kodu uygulaması ve hijyene özen gösterilerek işletmelerin açılmasından yana beklentimiz halen sürmektedir. Yaşanılan bu zor süreçte yeme-içme sektörünün Şubat ayı içinde kapılarını açması iş dünyasının en öncelikli beklentileri arasındadır.” açıklamasında bulundu.

Önceki İçerikGiresun TSO Meclisi Pandemi Sürecini Değerlendirdi
Sonraki İçerikSektör Talepleri Rapor Edildi