Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın,Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Sarıfakıoğulları, Giresun bölgesinin sanayi altyapısı oluşumunda coğrafi şartların zorlayıcı olduğuna değindi.
Vali Sarıfakıoğulları;”Görev yaptığımız diğer bölgelerde Organize Sanayi Bölgeleri oluşturma aşamalarında ki maliyet ile buradaki maliyetler çok farklı Ama bu zorluklar bizleri yıldırmadan çalışacağız.Ayrıca bölgemizin doğal güzellikleri turizm için bir avantaj.Fakat turizmde yapıyı bozmadan,yaylanın tepesine çok katlı bina inşa etmeden doğaya uygun yapılar oluşturmalıyız.Turizmde alternatif çok,alternatifin içinde tercih edilmenin avantajlarını bulmalıyız.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, Oda olarak KOSGEB, DOKA, TKDK ,SGK, İŞKUR gibi devletimizin destek kuruluşlarının katılımı sonucu ilçelerde faaliyetler yürütüldüğüne değindi.
GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu; ”Turizm içinde önemli çalışmalarımız var.Yaylalarımızın turizm alanında imara açılması için paydaşların katılımı ile toplantılar tertipledik ve raporlamalar yaptık.Bölgemizin Kulakkaya-Bektaş arasında bir bölgede turizm alanı oluşturulması ve yatırımcıya tahsisi için mücadelemiz var.Bu konuda sizlerin desteği bizler için önemlidir.”bilgisini verdi.