Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Metal Saç İşleme sınavlarından başarılı olanların belgelerini aldılar.
Şubat ayı içinde Giresun Küçük Sanayi Sitesi Gürsoy Soba Ticaret ve Sanayi firmasında yapılan sınavlarda başarılı olan metal saç işlemeciler belgelerine Giresun TSO da yapılan törenle kavuştular.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan belge törenine GTSO Meclis Başkanı Fikret Günaydın’da katıldı.Törende konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın;” Hepimizin bildiği gibi mesleki yeterlilik belgesi artık zorunlu olan ve olmadığı taktirde cezaya tabi tutulan bir belgedir.Bu belgenin amacı sektörde nitelik sahibi çalışanların kayıt altına alınmasıdır.Sektörler ve meslekler artık Nace kodlamaları ile vasıflı hale getirilmesinin planlandığı Mesleki Yeterlilik Belgesi,geçici bir belge olmadığı gibi Avrupa Birliği ile entegreli çalışma kapsamında oluşturulan yurtdışında da geçen bir belgedir.”dedi.