Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları devam ediyor. Belge zorunluluğu kapsamında yer alan mesleklerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği MEYBEM A.Ş.  tarafından Çelik Kaynakçı ve Metal Saç İşleme sınavları yapıldı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan müracaatlar doğrultusunda oluşturulan talepler çerçevesinde yapılan sınavlar tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde devam ediyor.2016 yılında başlayan ve 2017 yılında yoğunlaşan Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları 2018 yılında da 81 meslek çerçevesinde sürdürülecek.
Giresun’da 17 Mayıs 2018 Perşembe günü planlanan sınavlar ise Bulancak ilçesinde faaliyet gösteren Yakup Zere Makine firmasında öncelikle teorik ardından performans olarak gerçekleştirildi.