Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile İzgören Akademi organizasyonunda “İletişimin 5 Anahtarı” konulu seminer düzenlendi. Algılarımız,iletişim kazaları,etkin dinleme özelliğimiz,empati kurabilme,sözsüz iletişim,aynalama ve konuşma konularında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen eğitimi İz Gören Akademisi eğitmeni Şehnaz Dereli verdi.
 Dereli, “İnsanlar her durumda iletişim kurar. İletişim bir bütündür. İnsanlar gördükleri şeyleri yapar. Beden dili sözden çok daha önemli. Telefonda iletişim farklı. Telefonda beden dilinin yerini söz alıyor. Ne söylediğiniz değil, nasıl söylediğiniz önemli. İletişimde ilişki içeriğe anlam katar. İletişim kişiden kişiye göre değişmiyor. İletişimin boyutu kişiden kişiye değişmemeli. Empati öğrenilebilir bir şey. Bazı insanlar diğer iletişim konusunda başarılı insanlara bakarak, ‘Onlarda şeytan tüyü var’ diyor. Şeytan tüyü diye bir şey yok. Şeytan tüyünün adı aslında nezaket. Nezaket karşı tarafı anlayabilmek ve ona göre davranabilmektir.”dedi.