Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, ilimizde faaliyet gösteren imalatçı firmalar başta olmak üzere ihracat yapmak isteyen işletmelere  yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.
Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından verilen Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri öncesi konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” Bugün aramızda ihracatı bilen ve ihracata yeni başlayacak firmalarımız bulunmaktadır.Bizler, katalog ve çantamızı elimize alıp yurt dışında yabancı dil bilmeden beden dili ile ihracat görüşmesi gerçekleştiren bir milletiz.Yani genlerimizde dış ticaret yani ihracat eğilimi vardır.Bugün devletimizin destek başlıkları ile bu süreci daha sağlıklı aşabilmemizin yolları anlatılacaktır.Bu seminerin yerinde ve nokta atışlı bir toplantı olduğuna inanıyorum.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İhracat Destek Ofisimiz ile hizmet vermekteyiz.İmalatçı ve ihracatçılarımızın mutlak bu imkanlardan yararlanmasını arzu ediyoruz.”dedi.
Açılış konuşmasının ardından sunumunu gerçekleştiren İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hilal Tasşçıoğlu Öngeoğlu, devletin ihracatta mal ticareti ve yazılım ticareti olarak iki başlıkta desteği bulunmaktadır.Bizim bölümümüzde 11 destek başlığı yer almaktadır.Bunlar öncelikli olmak kaydıyla; URGE,Pazar Araştırması,Pazara Giriş Belge Desteği,Küresel Tedarik Zinciri Desteği,Yurtiçi Fuar Desteği,Yurtdışı Fuar Desteği,Tasarım Desteği,Marka Desteği,Türkiye Ticaret Merkezleri Desteğidir.”
Diğer yandan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Dilek Doğruer, Rusya Pazarına İhraç İmkanları ile Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Göksu, Tülümen İhracatta Teknik Engeller konulu sunum gerçekleştirdiler.