Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Didem Engin’den Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu tarafından karşılanan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin;”Milletvekili seçildikten sonra Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabi Kaynaklar,Bilim ve Teknoloji  Komisyonu’nda görev almaya başladım ve  ardından Ticaret ve Sanayi Odaları ile irtibata geçtik.Buna ilaveten partimde Giresun sorumlusu olarak görevlendirildim ve böylelikle Giresun’un sorun ve taleplerine eğilmeye başladık.Bugün Giresun’un sorunlarını dinlemek ve TBMM’ye taşımak için buradayım.Giresun Milletvekilimiz Bülent Bektaşoğlu bey ile birlikte Giresun’un sorunları ve yatırım öncelikleri üzerine çalışıyoruz.Sizlerden Giresun ekonomisi başta olmak üzere genel sorunlarıyla ilgili ortak çalışmalar bekliyoruz.Giresun fındığının mamul maddeye dönüşebilmesi ve ürün çeşitliliği ile markalaşabilmesi adına neler yapılabilir üzerine yoğunlaşılması gerekmektedir.Geçtiğimiz günlerde çıkan AR-GE Reform Paketi’nden mutlak yararlanılmasının mücadelesini vermeliyiz.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu;”Giresun fındığından ulaşıma, bölgesel bütçe dağılımından lobisine kadar mağduriyet yaşayan bir il konumundadır.Giresun ulaşımda Güney Çevre Yolu projesi olmayan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde tek ildir.Bu yatırım ile ilgili çalışmalar Karayolları tarafından yapılmasına rağmen henüz bir netlik yoktur.Karayolları konusu açılmışken,Giresun bu birim başta olmak üzere bölge müdürlüklerinden çok çekmiştir.Karayolları ağında olan bir çok yatırım yıllardır yapılmayı beklemektedir.Bölge müdürlükleri artık miadını doldurmuştur,en azından Giresun-Ordu bölgesinin bir çatı altında toplanması şarttır.Çözüm her iki ili kapsayan ortak bir bölge müdürlüğüdür.Sonuç olarak, Güney Çevre Yolu’ndan beklentimiz şehir ile denizi bir birinden ayıran bu ucube yapının (Karadeniz Duble Yolu) Giresun’a terk edilmesi,deniz ile aramıza barikat ören  demir parmaklıklardan kurtulmaktır.Giresun’un bir diğer sorunu ve kanayan yarası limandır.29 yıllığına kiralanan ve bu güne kadar çalıştırılamayan Giresun Limanı işletmeciliğinin tekrar düzenlenmesi veya Giresun’a verilmesi sağlanmalıdır.Ayrıca Giresun iş dünyası  destek kredisi talep etmektedir.Bölgemizin yapısından dolayı ekonomik zorluk yaşayan iş dünyamıza nefes aldıracak  faizsiz kredi imkanlarının da uygulanmasını istiyoruz.”diye konuştu.
Ziyarette CHP Milletvekili Didem Engin’in yanı sıra CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı’da yer aldı.