Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,Giresun Üniversitesi Rektörlük atamasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Çakırmelikoğlu’nun açıklaması şu şekildedir;
“2006 yılında kuruluşu ile yeni bir dönemin başlangıcına vesile olan Giresun Üniversitesi’nde son süreçte yaşanan olumsuz tabloya Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dur demesi, geleceğe karşı sorumluluğu olan bizleri son derece memnun etmiştir.
28 Nisan 2016 tarihli kararı ile Sayın Cumhurbaşkanımız, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Anayasamızın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13. maddeleri uyarınca, YÖK’ün önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u atamıştır.
Bu karar ile artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Kentle bütünleşmiş ve tüm kesimlerin kabul ettiği bir kararın çıkmış olması, akademik başarının daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır.
Giresun Üniversitesi şimdi bu fırsatı kullanmalı, Giresun’da bulunan tüm kesimler ile entegreli olmaya ve yapısal hedeflere odaklanmaya öncelik göstermelidir.
Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelmeliyiz. Giresun Üniversitesi’ni ülkemizin saygın ilk 20 üniversitesi arasına sokmayı hedef edinmeliyiz.
Bu vesile ile Giresun Üniversitesi Rektörlük makamına atanan Prof. Dr. Sayın Cevdet Coşkun’u şahsım ve temsilcisi olduğum Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adına tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Önceki İçerikAli Öden’e Geçmiş Olsun Ziyareti
Sonraki İçerikPüis Karadeniz Bölge Toplantısı Yapacak