Tarımsal Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünce IPARD II lansman toplantısı yapıldı.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nun da katıldığı toplantıda IPARD projeleri anlatıldı.
TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, TKDK’nın 2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II Programı için ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktığını belirterek, yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD II Programının tanıtımı amacıyla ülke genelinde TKDK’nın 42 İl Koordinatörlüğünde lansman çalışmaları düzenlendiğini söyledi. Kurşun, “TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü, 5 Mayıs 2012 tarihinden itibaren ilde faaliyetlerine başlamış ve ilk defa 2013 yılında proje kabulünü gerçekleştirmiştir. Giresun’da 2012 yılından itibaren 7 çağrı ilanına çıkan TKDK, inceleme süreci biten ilk 7 çağrı sonucunda toplam 95 proje ile sözleşme imzalamıştır. Bu 95 projenin toplam yatırım tutarı 45 Milyon TL, ödenecek destek miktarı ise 17,5 Milyon TL’dir. Aralık ayı itibariyle 8,5 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirilmiş, geriye kalan miktar ise projelerin bitmesiyle birlikte yatırımcıların hesabına aktarılacaktır. TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü; besicilik, kanatlı eti, arıcılık, tıbbi ve aromatik bitkiler, kırsal turizm ve yerel ürünler sektörlerindeki yatırımlara öncülük etmiş, özellikle kırsal turizm sektöründe Giresun’da,25,5 Milyon TL değerinde yatırıma vesile olmuştur. Destek verilen işletmelerde toplam 555 kişiye istihdam sağlanmıştır. TKDK hibeleri ile genç ve kadın girişimcilerin proje yapması teşvik edilmektedir. Bugüne kadar ilimizde yapılan yatırımlar için 40 yaş altı 16 genç girişimci ve 4 kadın girişimci Kurumumuzdan hibe alarak kendi işletmesinin sahibi olmuştur.” dedi.