5 Aralık 2017 tarihli ve 30261 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile MYK mesleki yeterlilik belgesi sınav ve belgelendirme ücretlerinin geri ödenmesi konulu teşvikin kapsamı genişletilmiştir.
Mülga mevzuat uyarınca, 2017 yılı sonu itibariyle sınav ve belgelendirme ücretlerinin yarısı geri ödenmekte iken, 5 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan Kanun’un 56. maddesi ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ücretlerinin tamamının 2019 yılı sonuna kadar karşılanması mümkün hale gelmiştir.
Bu kapsamda Birliğimiz tarafından kurulan TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından 2019 yılına kadar yapılacak olan ve belge zorunluluğu kapsamında bulunan mesleki yeterlilik sınav masraflarının tamamı İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır.
5 sektör ve 31 meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti sunan ve kapsamını her geçen gün genişleten TOBB MEYBEM kanalıyla, Oda ve Borsalarımız işbirliğiyle 81 il ve 160 ilçede belgelendirme ihtiyacı karşılanabilmektedir.