Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda TOBB Meybem A.Ş. uzmanları tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi için  Gürsoy Soba Sanayi Ticaret Ltd. Şti. işletmesinde Metal Saç İşleme sınavı gerçekleştirildi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı Anaforoğlu Sanayi,Süleyman Anaforoğlu Sanayi, Gürsoy Soba Sanayi,Giryas Asansör,Msilift Asansör ve Çolaker Sanayi işletmelerinin çalışanlarına yönelik yapılan Metal Saç İşleme sınavını yerinde takip eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, sürecin hızlandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.
Yeni uygulamada yasal sürecin işlediğine dikkat çeken Günaydın; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu uzmanlarının hem elektronik sistem üzerinden hem de saha denetimleri ile belge sürecini takip etmekte olduğuna değindi.
Başkan Günaydın; Giresun’da faaliyet yürüten işletmelerin bu belge dolayısıyla mağdur olmamaları adına her türlü davet ve uyarılarda bulunduklarına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü;
“Metal ürünleri ile kaynak alanında 25.03.2017 tarihinden itibaren zorunluluk uygulamaya girdi.Bu açıdan işletmelerimizin mağdur olmaması adına,çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesi taleplerini acilen yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.Ayrıca MYK Mesleki Yeterlilik Belgeli kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar ‘İşveren Prim Desteği’ sağlandığı unutmamak lazım.Aksi durumda ise kişi başı 500 TL idari para cezası bulunmaktadır.”