Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu, bayramların; sevinç ve dayanışma günleri olduğunu vurgulayarak, “Birlik ve beraberliğin yaşandığı ortamda sevgi, sevginin yaşadığı kalplerde de daima huzur ve bereket olur. Bayramları anlamlı kılan yardımlaşma ve gönül gönüle olma duygusudur.” diye konuştu.​
Anaforoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bayramlar, varlıklıların, yoksul kesimlerle dayanışma içerisinde olduğu, kimsenin kimseyi unutmadığı, dargınlıklara son verilen müstesna günlerdir. Bu ortak duygular şüphesiz, birbirimize ve geleceğe olan güvenimizi, yaşama sevincimizi artırmaktadır.
 Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın büyük milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.”