Giresun Ticaret ve Sanayi Odası 2018-2022 dönemi meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 36 meclis üyesinin katıldığı toplantıya Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu başkanlık etti.
Meslek Komite üyelerinin de katıldığı Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısının açılışında konuşan  GTSO Meclis Başkanı Anaforoğlu; “Hayırlı olsun,Allah utandırmasın.Giresun tüccar ve sanayicisine Allah’ın izni ile dört yıl hizmet edeceğiz.”dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından söz alan Meclis Üyesi Muammer Usta; “Giresun Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine Bölümünde uygulama atölyesi açılmasının mücadelesi verilmelidir.Giresun için bu süreç bir şanstır.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Yunis Türk;”Seçim döneminde üyelerimize yönelik yaptığımız ziyaretlerde bir takım talep ve öneri notları aldık zamanla bunlar ile ilgili çalışmalar yapmayı arzuluyoruz.Taleplerden en önemlisi turizm.Yaylalarımızın son dönemde ki bilinçsiz kişiler tarafından çevreye atılan çöplerin sosyal medyaya kadar düşmesi,bölgemiz ile ilgili bilgi toplayan yerli ve yabancı turistler için kötü bir algı ortamı oluşturulmasına neden olmaktadır.Öncelikle doğada yer alan çöp ve altyapı sorunlarına acil çözüm bulunması ve sosyal medya üzerinden bölgemiz adına bu tür etiketlenmelere müsaade edilmemesi gerekmektedir.”dedi.
11.Meslek Komite Başkanı Fatma Karaca ise;”Özel yurt işletmeciliği yapan Giresun’un ilk firmaları arasında yer almaktayız.Giresun’da özel 10, vakıflar ile birlikte 17 yurt bulunmaktadır.Sıkıntı yeni yapılan devlet yurtlarının sezon içinde sisteme dahil olmalarıdır.Bu konuda Yurtkur ile görüşülerek istişare içinde hizmete başlangıç olmalıdır.Aksi taktirde biz zor durumda kalmaktayız.Yıl içinde açılan yurtlar özel müteşebbisten öğrenci çekmektedir.Buda işletmelerin kapanmasına ve çalışanlarımızın işsiz kalmasına neden olmaktadır.Bizim tek isteğimiz, yıl içinde açılacak yurtların, kız mı yoksa erkek yurdu mu olduğunu bilir isek ona göre planlama yapar ve bizlerde zor durumda kalmayız.”diye konuştu.
Seçim döneminde üyelerden bir çok sorun ve talep aldıklarını ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;”Üyelerimizin sesi, dili olacağız.Komiteler olarak çok çalışacağız.Fatma hanımın az önce ifade ettiği yurt sorunu daha önceleri başka boyuttaydı,geçmişte barınma sorunundan dolayı öğrenciler kayıt donduruyordu.Şimdi ise devlet yurdu veya özel yurt kapasitesinde sorun yok.Sıkıntı eğitim öğretim dönemi içi planlamalarda iletişim eksikliğidir.Bu konuda Yurtkur müdürümüz ile görüşmeler yapmak kaydıyla, iletişim kanallarını daha da artırmalıyız.Ayrıca turizm üzerinde yoğun çalıştığımız bir sektör.Giresun bu konuda önemli mesafe aldı ancak küçük ayrıntılar can sıkıyor,bu konuda Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın da yoğun emekleri mevcut.Yakın zamanda bu sorun üzerine Giresun Valiliği’nin yaylalarda ikamet edenlerden oluşan bir daimi kadro ile bu tür olumsuz kirliliklere anında müdahale ekipleri oluşturması için çalışma yapıldığını biliyoruz.”açıklamasını yaptı.
Nisan ayı içinde yapılan faaliyetlerden de kısaca bahseden Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu; İtalya’ya 35 işadamı ile çıkarma yaptıklarını, iş seyahatinde önemli tecrübeler edindiklerini kaydetti.