Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP faaliyetleri kapsamında gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 50 firmanın Ar-Ge ve İnovasyon kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla 5 Ocak 2022 tarihinde Teknik Destek Çağrısı açılmıştır.

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu, TÜGİP TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün faydalanıcısı olduğu Rekabetçi Sektörler Programı destekli INNOFOOD projesi kapsamında paydaşların değerli katkıları ile kurulmuştur. TÜGİP ülkemiz gıda ve içecek sektörünün ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturulan çok taraflı ve tüm paydaşları kapsayan bir platformdur. Platformun yanısıra TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde çok farklı ürün gruplarında yeni ürün ve proses geliştirme çalışmalarının yürütülebileceği 9 Pilot Tesis ve İleri Gıda Güvenliği Laboratuvarını içeren “Gıda İnovasyon Merkezi” kurulmuştur.

Teknik Destek Çağrısı öncelikle KOBİ’leri hedeflemektedir. Çağrıda destek almaya uygun bulunan firmalarla birebir yapılacak görüşmelerde firmaların Ar-Ge ve inovasyon yönetim süreçleri, üretim hatları ve teknoloji seviyeleri değerlendirilecek, bu süreçlerde yaşadıkları teknik sorunlar ve rekabetçiliklerinde öne çıkan engeller belirlenecektir. Görüşme sonrasında firmaya özel Değerlendirme ve İhtiyaç Analizi Raporu hazırlanarak, ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık ve teknik destek hizmeti verilecektir.

28 Şubat 2022 tarihine kadar açık kalacak olan TÜGİP Teknik Destek Çağrısı ile ilgili açıklamalara ve başvuru formuna aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir.

www.tugip.org.tr

GIDA ÜRÜNLERİ / İÇECEK İMALAT SEKTÖRÜ AR-GE ve İNOVASYON KAPASİTE ARTIRMA TEKNİK DESTEK ÇAĞRISI.pdf