Ar-ge Tasarım Merkezi Bilgilendirme Toplantısı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen AR-GE ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. AR-GE ve Tasarım Merkezleri üzerine yapılan bilgilendirme sunumuna Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı imalatçı firma yöneticileri katıldı.
AR-GE ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçleri hakkında sunum gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk;”AR-GE Merkezleri için en az 15 araştırmacı gerekmektedir. Teknisyen düzeyinde ise sınır 30 kişidir.Araştırmacılarda kriter ise en az lisans mezunu olmasıdır.AR-GE Merkezlerinin oluşumunda arge veya tasarım projesi şartı bulunmaktadır.Buna ilaveten merkezin yurtiçinde ve denetime açık olması gerekmektedir.Bakanlık olarak buradaki amacımız imalatçılarımızın ürün gelişimine katkı sağlamaktır.”dedi.

04 Nis 2017

Zaman