Değerli Üyemiz,
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen 11.05.2018 tarih ve 7211 sayılı bilgilendirme yazısına istinaden;
Dolaşım ve menşe belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi onaylanması ve vize edilmesine ilişkin eylemin hayata geçirilmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama takvimi uyarınca 14 Mayıs 2018 tarihinde A.TR Dolaşım Belgelerinin tam otomasyona geçmesinin planlandığı kaydedilmişti.
A.TR Dolaşım Belgeleri için söz konusu uygulamaya 14 Mayıs 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın tüm idarelerinde geçileceği açıklanmakla birlikte, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak ihracat işlemlerinde her iki usulde de düzenlenen (hem manuel hem de elektronik olarak) A.TR Dolaşım Belgelerinin kullanılabileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinde sonra ise A.TR Dolaşım Belgelerinin sadece elektronik ortamda düzenlenebileceği bildirilmiştir.