Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun Yatırım Destek Ofisi işbirliğinde “Coğrafi İşaret ve Yöresel Ürün Tescili Odak Grup Toplantısı” gerçekleştirildi.
Toplantıda 2018 yılında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) katkı sunabileceği coğrafi işaret tescilleri konusunda paydaşlara bilgi sunuldu. Giresun’da Coğrafi İşaret ve Yöresel Ürün Tescili konularında DOKA’nın devam eden çalışmaları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Murat ALADAĞ, bu konudaki mükerrer çalışmaların önlenmesi ve verimli bir çalışma yapılması açısından ildeki ilgili tüm kurumların bir arada çalıştıklarını ve iletişim kanallarının açık olduğunu söyledi. DOKA Uzmanı Ahmet Doğan ise , DOKA olarak  kendi kriterlerini oluşturacağı coğrafi işaret tescil başvurusu yapılacak ürünler listesini paydaşlarla müzakere ettikten sonra başvuru sahibi kurum ve kuruluşların belirleneceğini ve başvuru sahibi kuruluşa, başvurunun bütün aşamalarında teknik destek sağlanacağını ifade etti. Toplantıda Giresun Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) sunumu yapılarak projedeki eylem başlıkları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yaklaşık 10 adet yöresel ürünün coğrafi işaret belgelerinin alınması için GİRKAP projesi kapsamında çalışmalara devam edildiği ve bir kısmının başvuru işlemlerinin sonuçlandırmaya yakın olduklarını belirten GİRKAP proje uzmanları projenin başarılı olması ile Giresun da büyük bir katma değer yaratılacağını ve bunun turizme de büyük katkı sağlayacağını belirttiler.
Toplantıda yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi ve kırsal kalkınmaya katkı sağlaması açısından işbirliğinin önemi üzerinde duruldu. Girkap kapsamında gerçekleştirilen kooperatif odaklı işbirliği çalışmaları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca coğrafi işaret tescilinde Avrupa Komisyonu tescilinin önemi vurgulandı.
Toplantıya Doğu Karadenİz Kalkınma Ajansı Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanları Harun Göçer ve Ahmet Doğan, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Atiksoy, Giresun Ticaret Borsası Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Olgun Umur Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ayşegül Karaibrahim, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Çalık, KOSGEB KOBİ Uzmanı Kutay Şenel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Malik Arsal Köse ve Hüseyin İpekçi ile Gıda Mühendisi Barış Yaramış katılım sağladılar.