Cidde Başkonsolosluğundan alınan bir yazıya istinaden, Cidde Ticari
ve Sanayi Odası (JCCI) Başkan Yardımcısı Zaid Bassam ile bir görüşme gerçekleştirildiği
ifade edilmekte, görüşmede değinilen hususlar aşağıda yer almaktadır:
  1. Görüşmede JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam’in, önümüzdeki dönemde JCCI bünyesinde Türkiye’den daha fazla heyeti bir ya da iki aylık aralıklar halinde ağırlamak istediklerini ifade ettiği belirtilmektedir. Söz konusu heyetin Türkiye’nin herhangi bir ilinden olabileceği gibi herhangi bir bölgeyi temsil edecek şekilde de olabileceği ifade edilmiştir. Heyet ziyaretleri kapsamında, ilgili il veya bölgenin iş insanlarının JCCI bünyesindeki iş insanları ile toplantı gerçekleştirilebileceği, ilgili il veya bölgenin yöresel ürün veya lezzetlerinin tamümına ilişkin sunumlar yapabileceği, ilgili il veya bölgede mevcut olan yatırım imkanlarının Ticaret ve Sanayi Odası*nm üyelerine aktarabileceği ifade edilmiştir. İlgili heyetlerin vize işlemleri konusunda JCCI olarak gerekli işlemleri kendilerinin yerine getirebileceğini ifade etmiştir.
  2. Söz konusu heyetlerin organizasyonlarında, Ticaret Ataşeliğimiz kanalıyla JCCI iie
gerekli irtibatların sağlanabileceği ifade edilmektedir.                                                          ‘
  1. Son olarak, JCCI Başkan Yardımcısı Zaid Bassam, beyaz eşya alanı dahil olmak üzere ülkemizde üretim yapan büyük kuruluş ve markaların temsilcilikleri için JCCI’ndan ücretsiz ofis tahsis edilebileceğim iletmiştir.