Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu, bayramların barış ve kardeşlik duygularını güçlendiren ve yaşama sevincimizi tazeleyen özel günler olduğuna işaret etti.​
​Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Anaforoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek Ramazan ayının ardından kavuştuğumuz Bayram, sevinçlerin arttığı, kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu çok önemli günleri ihtiva eder. Güzel olan kavga etmek, savaşmak değil; barış içerisinde, birbirimizi anlayarak ve saygı duyarak yaşayabilmektir.

Sevinçler ve bayramlar paylaşıldıkça anlam kazanır.
Bizim kültürümüzde, insanoğlu ancak çevresindeki insanlar da mutluysa mutludur.
Birlik ve beraberliğimizin mayasındaki formül budur.

Bu vesile ile tüm halkımızın ve İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin tüm insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”