Bangladeş Hazır Giyim Endüstrisinde Yaşanan Kriz ve Yatırım İmkanları Hakkında

Sayın Üyemiz;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, T.C Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, Bangladeş Hazır Giyim İhracatçıları ve Üreticileri Derneği (BGMEA) Başkanı Rubana Huq’un konuşma yaptığı ve Dakka Büyükelçiliğimizin da dahil olduğu bir toplantıda, Sayın Rubana Huq, Bangladeş’te hazır giyim endüstrisinde yaşanan krize ilişkin olarak COVID-19 salgını nedeniyle her gün 10’dan fazla hazır giyim fabrikasının kapandığını, Bangladeş’teki üreticilerle güvene dayalı ortaklık kurmuş bazı markaların siparişlerini iptal ederken bu durumun Bangladeş’te yol açacağı sosyoekonomik sonuçları dikkate almadığını, Hazır Giyim Sürdürülebilirlik Konseyi’nin Bangladeş Hükümetiyle işbirliği içinde bu tür markaların ülkede ticaret lisanslarını iptal etme yoluna gideceğini, Bangladeş’te halihazırda 4.000 civarında hazır giyim fabrikasından sadece 1.377 fabrikanın faal olduğunu, bu durumun da ülkede daha az fabrika ve daha az iş gücüyle daha verimli üretim yapma stratejileri geliştirilmesini elzem kıldığını ifade ettiği kaydedilmiştir.
Bilgilerinize sunarız,
SAYGILARIMIZLA