İtalyan “Balıkçılığın Geliştirilmesi için Sicilya Konsorsiyumu1′ (COSVAP) adlı kuruluş tarafından her yıl ilgili kurum ve kuruluşların İşbirliğiyle düzenlenen “Akdeniz, Afrika ve Orta Doğu Blue Sea Land11 fuarının yedincisinin 4-7 Ekim 2018 tarihlerinde Sicilya’nın Manzara Del Vallo kentinde düzenleneceği bildirilmekte ve Fuara ilişkin ayrıntılı bilgiye www.bluesealand.eu internet sitesinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.
Fuara, 2014 yılında İtalya eski Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitana tarafından temsil madalyası ve 2016 yılında Cumhurbaşkanı Sergio Mattareila tarafından Cumhurbaşkanlığı plaketi tevdi edildiği bildirilmekte, fuarın tarım-gıda zinciri, toprak kaynaklarının iyileştirilmesi, halklar arasında diyalog ve işbirliğinin geliştirilmesini amaçladığı belirtilmektedir.
Ayrıca, 2017 yılında gerçekleştirilen Fuara, 58 ülkeden Bakan, Bakan Yardımcısı, Bakanlık Yetkilileri, Büyükelçiler, işadamları ve tüccarların iştirak ettiği; bu kapsamda 30 farklı sektörden temsilcilerin katıldığı fuarda tarım alanında faaliyet gösteren 600 şirketin de temsil edildiği, işinsanları arasında 1500’den fazla yüz yüze görüşme ve 39 çalıştay gerçekleştirildiği iletilmektedir.