Türkiye’nin son dönemde en karanlık gecesi 15 Temmuz 2016 tarihinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu, “Milletimizin yüz yıl sonra vuku bulan destansı iradesi ile hain kalkışmanın bertaraf edilmesi ülkemiz ve milletimizin yeniden dirilişine imkan sağlamıştır.” dedi
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu;
“Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacaklarını bir kez daha kanıtladılar. Devlet içinde illegal örgütlenen Fetö çetesi ortaya çıkartıldı. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi içinde olabileceklerin önüne set çekildi.
 Bu vesileyle milli direnişin yıl dönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”