Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları devam ediyor. İnşaat,metal ürünleri ve kaynakçılık ile otomotiv alanlarında 2017 yılının ilk yarısında zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulamasında çelik kaynakçı ve gazaltı kaynakçısı sınavları yapıldı.
İnşaat grubu ağırlıklı mesleklerin yanında kaynakçılık ve metal saç işleme alanlarında belge alması gerekenlerin Odamıza yaptığı müracaatlar çerçevesinde sınavların başladığına değinen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın; “Çelik ve gazaltı kaynakçılık sınavlarımızı gerçekleştirdik.Üyemiz olsun yada olmasın,esnafımızda çalışanların mağdur olmaması adına Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarını gerçekleştiriyoruz.TOBB’a bağlı MEYBEM A.Ş. tarafından yapılan sınav giderleri ise 2018 yıl sonuna kadar Sigorta İşsizlik Fonundan karşılanmaktadır.Bu bakımdan  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyesi inşaat,metal ürünleri,otomotiv ve ağaç ürünleri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin çalışanlarına Mesleki Yeterlilik Belgesi aldırmaları için bizlere müracaat etmeleri yeterlidir.”dedi.
Bu belgeyi almayan zorunluluk kapsamı mesleklerde çalışanların cezai işlemlerinin kişi başı 500 TL olmak kaydıyla işletmelere yapıldığını ifade eden GTSO Meclis Başkanı Günaydın;” Cezai işlemler Sosyal Güvenlik Kurumu sistemi üzerinden otomatik yapılacaktır.Bu konuda duyarlı olunması işletmeler adına yararlıdır.”diye konuştu.