Giresunlu Turizmciler Van Turizm Fuarına Katılacak

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin İran İslam Cumhuriyetine açılan en önemli fuarları arasında yer alan Van Turizm Fuarına katılma kararı aldı.EMITT Fuarı ile turizm tanıtımında önemli bir atağa geçen Giresun turizm işletmecileri, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında bir araya gelerek 28 Eylül-2 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak olan Van Turizm Fuarına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde toplu katılma kararı aldı.

212
01.08.2017 Salı günü Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan ön toplantıda konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;”Turizmde 2017 yılında fuar organizasyonları çerçevesinde, sizlerin gayretleri ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile ilimizin kamu kurumlarının katılımıyla önemli başarılar elde ettik.EMITT ile resmileşen Giresun turizm atağında bugüne kadar bir çok yurtiçi ve yurtdışı etkinlik gerçekleştirdik.Şimdi İran turizminin çekim merkezlerinden olan Van Turizm Fuarı için burada bulunuyoruz.Bu fuar EMITT kadar geniş bir coğrafyaya hitap etmese dahi, bizim için nokta atışı bir çalışma olacaktır.Fuara toplu katılım yapar isek daha kurumsal ve profesyonel oluruz.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarakta maddi ve manevi firmalarımızın yanında elbet olacağız.”dedi.
Turizmci işkadını Sevgi Ateş;” Van bölgesi ve turizm fuarı için bir çalışma yapma fikrimiz vardı,ancak Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yaklaşımı bizleri son derece heyecanlandırdı ve umutlandırdı.Ortak çalışma kültürüne EMITT çok iyi bir örnek oldu.Lokal bir fuar görünümlü Van Turizm Fuarının bölgesel katkıları ile bölgede  hedeflediğimiz etkiyi yaratacağımıza inanıyorum.”diye konuştu.
Turizm işletmecisi işkadını Yeşim Hattat;”Van fuarının analizini çıkartarak organizasyon yapmalıyız.Fuarın katılım oranı ve tarihi süreci bizim için çok önemlidir.Hedeflediğimiz etkiye ulaşmak için kriterleri yerinde saptamalıyız.”dedi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi işkadını Emine Fatoğlu Topkaya;”Van Turizm Fuarı 8 yıllık olması ve EMITT Fuarına göre küçük bir organizasyon gibi durmasına nazaran etki alanı çok geniştir.Bizim yüzümüz İran pazarına odaklanmışken,Van turizm fuarında lokasyon bir etki yaratabiliriz.”açıklamasında bulundu.
Turizm işletmecisi işadamı Mustafa Yılmaz ise;”KOSGEB destekleri ile bu fuara katılım sağlayabiliriz.Hem KOSGEB desteği, hemde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile firmaların katkısı Van fuarında Giresun adına güzel etkiler bırakacağımıza inanıyorum.”dedi.
Turizm işletmecisi işadamı Tuncer Kara;”Giresun’da Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere tüm kurumlar turizm için ortak hareket etmelidir.Turizmde taraf olmazsak kaybederiz.Turiste bakış algısını iyi oluşturmalı ve nezih ortamlar üretmeliyiz.Bu sürecin bir ayağı da turizm fuarlarıdır,ortak yürümek bu çizgide önemlidir.”açıklamasında bulundu.