Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Günümüzde işletmelerin ve ihale süreçlerinin tamamı için gerekli olan elektronik imza hizmetlerine en kısa zamanda ulaşılabilmesi adına e-imza firmasını kendi bünyesine alan Odamız, bu uygulamada da çalışmalarını sürdürmektedir.Bugün EKAP ve MERSİS için zorunlu olan elektronik imza,  e-imza firmasının Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nda istihdam ettiği bir personel ile hizmet vermektedir.Üyelerimizin 15 dakikada elektronik imzasına kavuşması sağlanmaktadır.”dedi.
Başkan Çakırmelikoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
“Diğer yandan son dönemde elektronik imza firması optikçilere özel kampanya uygulamasını devreye soktu.Optikçiler için e imza bedeli kısa bir süreç için bir yılığı 99 TL, iki yıllığı 119 TL ve üç yıllığı ise 139 TL olarak belirlenmiştir.”dedi.