Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı’dan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret.
Ziyarette konuşan Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Akıncı,fıstık ile fındığın kuruyemiş sektöründe iki ana aktör olduğuna vurgu yaptı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise,”Fıstık hammaddesi bölgesinde işleyebilecek mamul madde tesisleri ile tüketimde önemli bir sektör oluşturmuş,bugün üretici nazarında ve bölge ekonomisi açısından katma değer sağlayan bir ürün durumundadır. Fındıkta ise durum bu kadar net olmamakla birlikte arz talep sorunu dönem dönem yaşanmaktadır.Fındıkta en önemli sorun mamul madde tesislerinin tüketimde istenen boyuta ulaşamamasıdır.Fındığın ülke içinde mamul madde ile tüketiminin artırılması şarttır.Bu nokta da Antep Fıstığı bizim için en iyi örneklerden biridir.”dedi.
Önceki İçerikGiresun TSO ve KOSGEB işbirliğinde İşadamları İtalya’da tasarım ve Mobilya Fuarına Katıldı
Sonraki İçerikMayıs 2018 Giresun TSO Çalışmaları