Espiye İşdünyasına Milli İstihdam Seferberliği Anlatıldı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonundaEspiye ilçesinde yer alan üyeler ile bir araya geldi. Espiye ilçesinde yer alan Baladın Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte firma temsilcilerine danışmanlık masaları vasıtasıyla yatırım ve istihdam yardımları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

126
Etkinliğe; Giresun’da faaliyet gösteren İŞKUR, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK),KOSGEB,Elektronik İmza Hizmeti ve Giresun TSO’da hizmet veren (K belgesi,İş Makinesi,Sayısal Takograf Cihazı,İhracat belgeleri v.b.) birim temsilcileri katıldı.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri başta olmak üzere bölgede faaliyet gösteren esnaflarında katıldığı bilgilendirme etkinliğine Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere’de iştirak etti.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,”2016 yılı sonunda Eynesil ilçesi ile başladığımız etkinlikler geçtiğimiz hafta Görele,bu hafta ise Tirebolu’nun ardından Espiye ilçesiyle devam etti.Üyelerimiz başta olmak üzere esnafın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yatırım talepleri ve istihdam olanakları hakkında bilgiler verildi. Bugün ülkemiz genelinde oluşturulan Milli İstihdam Seferberliği projesi yürütülmektedir.Giresun olarak bizde bu projeden faydalanmak,istihdama katkı sağlamak adına ilçe ilçe etkinlikler yapmaktayız.Üyelerimiz başta olmak üzere esnafımızdan bu destekler dolayısıyla pozitif geri dönüşler almaktayız.Yine KOSGEB’in proje bazlı destekleri,TKDK nın hizmet sektörü yatırımlarına dönük destekleri,DOKA’nın turizm başlıklı yatırım teşvikleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni prim teşvikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.”diye konuştu.