15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Programı Yapıldı

Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında Atatürk Meydanında "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik" programı düzenlendi.

118
Giresun’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında Atatürk Meydanında “15 Temmuz Demokrasi ve Birlik” programı düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Giresun’da 11 Temmuz Salı günü, 15 Temmuz şehidimiz Emre Sağaz’ın Çamoluk ilçesindeki kabrini ziyaret ile başladı ve 11-14 Temmuz tarihlerinde çeşitli etkinliklerle devam etti.
15 Temmuz Cumartesi günkü etkinlik saat 18.00 de Debboy mevkiinden Mehteran eşliğinde,  “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü” ile başladı.
Gazi Caddesi boyunca, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüşe katılan binlerce kişi Debboy’dan yürüyerek Atatürk Meydanına akın etti.
Yürüyüşe; Vali Harun Sarıfakıoğulları, vatandaşlar, il protokolü, Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlileri,  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve Meclis Üyeleri, Parti Temsilcileri sivil toplum kuruluşları ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı.
Atatürk Meydanındaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri; Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayarak, paneller, protokol konuşmaları, 15 Temmuz temalı yarışmalarda ve sportif faaliyetlerde başarı elde edenlere verilen ödüller, sinevizyon gösterileri ile gece yarısına kadar devam etti.